Kockabogyo

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Wanted

2008.08.18. 18:00 kockabogyo

A Wanted film az előzeteshez képest egy csalódás volt. Persze, jó akciófilm volt, illetve jó akciójelenetek inkább, de a történet maga alapjában véve a jó képivilág nélkül elég halvány. Főhősünk Wesley Gibson (utánanéztem, mert amúgy egy nevet sem jegyeztem meg) irodai munkás, manapság egész érdekes és széles rétege a társadalomnak. Élete elég elbaszott, árva, a főnöke baszogatja, ráadásul a nőjét a munkatársa dugja (az IKEA szekrényen :-)). Rájönnek néha rohamok, gyógyszert szed rá. Később kiderül, hogy ez nem is az, aminek hiszi, hanem 400-zal ver a szíve és az adrenalin...

A boltban találkozik Foxszal (Angelina Jolie), aki megvédi állítólagos gyilkosától. Boltban lövöldözés kamerás fegyverrel, majd autósüldözés. Hangos nevetés tört ki belőlem, mikor Fox a száguldó kocsival felvette az álló főhőst. Volt még egy ilyen vicces jelenet, de arra nem emlékszek. 

Jolie kisasszony kitett magáért, nagyon fullosan nézett ki, bár egyedül ezt mondhatjuk el róla, a szerep amit kapott nem volt nagy, inkább csak mint díszítőelem volt jelen. Az egyik oka, hogy megnéztem a filmet az volt, hogy szerepel benne, de többet vártam. Bekerül a gyilkosok szövetségébe Wesley, a főgonosz Cross lesz, Sloan beadja neki, hogy megölte az apját. Így a vonatos jelenetnél (egész jól ment a Lada) a fiú meg is öli az igazi apját, aki ugye Cross. Ciki.

Aztán jön a bosszú, patkányokkal, az azutáni kedvenc akciójelenetemmel. Nem sajnálják a golyókat és rendesen mutatnak mindent. Jellemző a sok lassított felvétel, ami csak javára vált a filmnek. Klassz kis jelenet volt még az, amikor a késes fickóval küzdött. A végső szembesítés megtörtént még a gyárban, Fox szépen egy körlövéssel ki is nyírta az összes bérgyilkost. Sajnos őt nem mutatták, csak homályosítva, Aniston pedig biztos örült volna :-). Végül a csattanó elég bénára sikeredett, ugyanúgy lőtte le Wesley Sloant, mint az elején az apja azt a férfit. Heh. Elég nevetségesnek találtam a szövőszéket, bináris kódolással küldött üzeneteket a sors, hogy kit öljenekeg meg. A végén Wesley most már rájött, hogy ki ő igazából, ez olyan folytatás gyanus kijelentés volt, nem lepődnék meg, ha lenne következő része. Ja, a zene. A zene marha jó volt benne, elég jól felpörgette a jeleneteket. Igaz talán csak kétszer volt hallható az az if i know the future szövegű (valami ilyesmi) dal, de már untam. De ez volt a legrosszabb a zenében, pedig az a zene még jó is volt. Összeségében? Látványos, nézhető film, jó akciójelenetekkel. A történet engem nem fogott meg, de nem akarom teljesen leírni a filmet, mert nem volt rossz, csak jobbra számítottam, több akcióval, jobb sztorival.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: blog vélemény kritika angelina jolie wanted wesley kockabogyo

A bejegyzés trackback címe:

https://kockabogyo.blog.hu/api/trackback/id/tr91621737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása